Tijd en ruimte voor kinderen


   Welkom op de site van groep 6!

Algemene informatie

Kruip in de huid van .... een middeleeuwer! Re-enactmentdag-  14 januari 2019
Vandaan zijn wij weer bij het MRK geweest. Dit was een vervolg op het vorige uitstapje. Deze keer hebben we van allerhande mini workshops gehad. De volgende dingen hebben we ervaren of zijn ons verteld; ganzen veer schrijven, glas in lood na maken, koken in de middeleeuwen, waar de verschillende kruiden voor gebruikt werden, hoe wil gespannen werd, een toneelstuk over de wapens. Wij hebben het als erg leuk en leerzaam ervaren. Foto's van dit uitstapje zijn hier te vinden.

Kruip in de huid van .... een middeleeuwer!-  9 januari 2019
Vandaan bij het MRK geweest voor een erg leuke en leerzaam uitstapje. We kregen eerst een rondleiding waar we veel leerden over hoe de mensen in de middeleeuwen leefden. Daarna hebben we zelf een stad in de middeleeuwen mogen bouwen. Wederom veel geleerd en we kijken uit naar maandagmiddag wanneer we een vervolg krijgen op dit uitstapje. Foto's van dit uitstapje zijn hier te vinden.

Sinterklaas -  5 december 2018
Vandaag een leuk dag op school gehad. We hebben eerst met de hele school sinterklaas welkom geheten en daarna zijn wij begonnen aan de surprises in de klas. Iedereen was erg dankbaar naar elkaar toe en we hebben  er een gezellig ochtend van gemaakt. Wilt u foto's van deze ochtend zien klik hier.


Paddenstoelen zoeken -  12 november 2018
Nadat we de themamuur vol informatie hebben gehangen over paddenstoelen en wij nu dus ook veel weten over paddenstoelen. Zijn wij het park in gegaan, op zoek naar paddenstoelen. Wij hebben ons verbaasd over hoeveel paddenstoelen en schimmels wij gezien hebben in het park naast en achter de school. Bijna alle paddenstoelen die we gezien hebben konden we bij naam noemen! Voor foto's van onze wandeling klik hier.


Rekenen -  1 november 2018
Alle kinderen hebben dit jaar weer een aantal rekentesten gemaakt, hieruit zijn rekenmuurtjes gekomen. Zoals een gewone muur ook vanuit de basis goed opgebouwd moet worden, geldt dit ook voor de rekenmuurtjes. De onderste stenen moeten beheerst worden (groen zijn), willen zij de sommen in de volgende fase vlot op kunnen lossen. A.d.h.v. de rekenmuurtjes hebben kinderen werkboekjes gekregen. Nieuwsgierig welke stenen uw kind al goed beheerst en welke nog wat aandacht vergen, vraag uw kind om het te benoemen. En anders kunt u altijd even binnenlopen.


VierXWijzer thema Paddenstoelen -  25 oktober 2018
Wij zijn gestart met een nieuw thema Paddenstoelen. Wij zijn de themamuur flink aan het vullen, loop een keer binnen om te kijken wat wij allemaal al weten van de verschillende paddenstoelen.

 

Kinderboekenweek 'Vriendschap' - 5 oktober 2018
Deze week is de kinderboekenweek weer gestart. De kinderen uit groep 6 hebben allemaal (met een maatje) voorgelezen aan de kinderen van groep 3. Dit hebben alle kinderen als erg leuk ervaren!Schoolreisje Geofort - 20 september 2018
Ons Vandaag zijn wij op schoolreisje geweest naar Geofort. Wij hebben hier veel geleerd en ook lekker frietjes gegeten. Meer foto's zijn te vinden door op onderstaande foto te klikken.Complimenten - 13 september 2018
Ons complimenten hart wordt al erg dik. Regelmatig geven we elkaar complimenten. Deze schrijven we op een briefje en bewaren we allemaal, door hem op het complimenten hart van groep 6 te plakken. 


 Groep 6 - 20 augustus 2018
De eerste schooldag van groep 6.

 

Excursies

Woensdag    28 november        Dierensporen 
                                                       Ochtend - Natuurcentrum de Maashorst
Dinsdag         18 december        Uden on Ice 
                                                       Middag
Woensdag    9 januari                Kruip in de huid van... een Middeleeuwer
                                                       9.00 uur -  Museum voor Religieuze kunst
Maandag      14  januari             Kruip in de huid van... een Middeleeuwer (vervolg)
                                                       14.00 uur -  Museum voor Religieuze kunst           


Ouderavonden

4 september                               Algemene informatieavond
2 en 4 oktober                            Oudergesprekken
19 en 21 februari                       Oudergesprekken
25 en 27 juni                               Oudergesprekken


Informatieavond

Bedankt voor jullie betrokkenheid!
Mocht u de informatie nog na willen lezen of was u niet in de gelegenheid om de informatieavond bij te wonen, dan kunt hier de PP vinden die deze avond gebruikt is.

Downloads

Hier vind je zaken die je kunnen helpen om thuis te oefenen voor school.
Woordbenoemen (WB)
Zinsontleden (ZO)
Taal in Blokjes overzicht
Metriekstelsel
Stappenplan lezen & Woordhulp Nieuwsbegrip
Overzicht signaalwoorden Nieuwsbegrip

Contact

Speelleercentrum
De Wijde Wereld
Helmteken 24
5406 DK Uden
dewijdewereld@kiemuden.nl
Tel: 0413 245000
Routeplanner >

Agenda

19 februari -  Oudergesprekken
21 februari -  Oudergesprekken
01 maart -  Carnaval
04 maart -  Voorjaarsvakantie
21 maart -  Open ochtend
Jaaragenda >

Foto

IMG_3892 IMG_3886
IMG_3891 IMG_3879
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links