Tijd en ruimte voor kinderen

 Groep 5

 Maandag en dinsdag juffrouw Janneke             Woensdag, donderdag en vrijdag juffrouw Moniek
j.tielen@kiemuden.nl                                              m.bijvelds@kiemuden.nl
Gym op: maandag, dinsdag en donderdag


Mick is geboren

Op 17 juli is Mick geboren. Juffrouw Moniek, Luc en Deen hartelijk gefeliciteerd!!
Welkom Mick!
Wie had een jongen in de voorspelling? Die heeft het goed! En wie heeft de naam Mick opgeschreven? Vakantiemarkt
Woensdag 27 juni hebben we in de hele school een vakantiemarkt gehouden. We hebben allemaal hard gewerkt om bij onze provincie leuke informatie te laten zien. Knap gedaan allemaal!

     

    

    

    

Excursie honingbijen dinsdag 5 juni
We hebben een leuk uitstapje gehad naar de honingbijen. Met verschillende opdrachten zijn we meer te weten gekomen over de bijen. In de bijenkast hebben we de koningin ontdekt en met een imkermasker op leken we net echte imkers. Ook hebben we honing geproefd en daar zit nog best wel wat verschil in.
Ouders hartelijk bedankt voor het rijden en voor het begeleiden van de groepjes!
Benieuwd naar de foto's? Deze staan in het fotoboek. U kunt bij het fotoboek komen door te starten op de 'home' pagina van deze website. Rechts, onder de agenda, staat in het groen 'foto's'. Daaronder staat 'meer foto's'. Wanneer u daarop klikt wordt er om een inlogcode gevraagd. Deze is in het Wereldnieuws kenbaar gemaakt. Wanneer u die gegevens gebruikt kunt u alle foto's bekijken. 


Uitstapje naar de verloskundige

       

       

     

Op woensdag 11 april zijn we met de klas op bezoek geweest bij de verloskundige. Dit uitstapje was natuurlijk naar aanleiding van het thema 'mijn lichaam' en de zwangerschap van juf Moniek. Het was ontzettend leuk en leerzaam. Lenneke (de verloskundige) heeft ons eerst van alles verteld over de zwangerschap en daarna mochten we naar het baby'tje kijken en naar het hartje luisteren. Heel bijzonder!

Nieuws: Stagiaire Johan komt bij ons in de groep
15 februari 2018
Na de carnavalsvakantie komt Johan bij ons in de groep.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Johan van der Horst, 22 jaar oud en woonachtig in Ravenstein. Ik ben geboren in het dorpje Deursen. Vorig jaar ben ik begonnen met het studeren aan de Fontys hoge school kind en educatie in Veghel, de school voor de toekomstige leerkrachten (de Pabo).  Maandag 19 februari zal ik starten met mijn stage in groep 5. Dit jaar ben ik gestart mijn stage in groep 1-2b. Dit jaar zal ik voornamelijk op de maandagen en dinsdagen aanwezig zijn. Ik heb er natuurlijk heel veel zin in en hoop jullie allemaal snel eens te zien, zodat we een keer kennis kunnen maken. Samen gaan we er een leuke en leerzame tijd van maken. 
                              
               Tot snel! Groeten Johan van de Horst. 

Schaatsen bij Uden on ice!
Op maandag 18 december gaan wij gezellig schaatsen bij Uden on ice met de groepen 4, 5, 6 en 7-8. 
Wij vertrekken met groep 5 om 14.00 uur. Wij mogen met de stints, hoe cool is dat! Van 14.30 uur tot 16.00 uur kunnen we dan lekker schaatsen, glijden en roetsjen op de Tube-baan. 
Neem dus op maandag 18 december je schaatsen mee naar school en ook handschoenen, want zonder handschoenen mag je de schaatsbaan niet op. 
Heb je geen schaatsen dan kan je voor 3 euro schaatsen huren op de schaatsbaan. Of je gaat lekker glijden op de baan. Het gaat er om dat we samen lekker veel ijsplezier beleven!
 

Surprises!
Wat heeft iedereen super hard gewerkt! Het was heel gezellig! De kinderen hebben het super goed gedaan en ze hebben genoten van de surprises. Allemaal blije gezichtjes! Heerlijk
Benieuwd naar de surprises en de foto's, dan klik maar op de groepsfoto hieronder!Thema Nederland
Wat worden er weer leuke spullen meegenomen van thuis voor ons thema Nederland. Wat is typsich Nederlands? De themamuur groeit iedere dag. Wat leuk dat er thuis ook zo meegedacht wordt. 
Zoals de grote puzzel van de molen van Jetten of een heerlijk stukje Hollandse kaas! Super!!

                                        

    
                                        

Afsluiting thema: "vroeger en nu"

Het thema vroeger en nu. Daar kan natuurlijk van alles over verteld worden.
Zo hebben we het gehad over de school van vroeger, over de huizen in de prehistorie - Romeinse tijd,- Middeleeuwen en nu. Ook hebben we het gehad over de uitvindingen zoals de fiets, de auto, de televisie en de telefoon.
Maar wat vooral heel erg leuk was om te zien was wat jullie zelf allemaal meegenomen hebben van thuis van vroeger: aap-noot-mies, oude telefoon, walkman, strijkijzer, kannen, poezie-albums en nog veel meer.

Tijdens de lessen hebben jullie gewerkt aan verschillende opdrachtkaarten en als afsluiting mochten jullie presenteren wat jullie hadden gedaan: tijdmachine gebouwd, speelgoed gemaakt met alleen maar takken, hout, steen, stofjes en touw, verhalen geschreven over vroeger en een levende tijdsbalk gemaakt met tekeningen. Als jullie benieuwd zijn naar de foto's, dan klik maar hieronder op de foto.Tafels oefenen
Tafels oefenen is erg belangrijk. In groep 5 leren we ze allemaal. Maar oh wat is het lastig om ze allemaal te onthouden. Hoe vaker we de sommen zien en oefenen, hoe beter we ze kunnen onthouden. 
Dit kan natuurlijk spelenderwijs; sommen noemen wanneer je in de auto zit of aan de keukentafel. Ook kan je ze oefenen op de computer. Maar op de wc kan het ook! :)
Bij ons op school hangt er een tafelkaart op de wc. De kinderen overhoren elkaar terwijl ze aan het wachten zijn. Hoe leuk is dat! Die poster kunnen jullie thuis natuurlijk ook op de wc deur hangen (of ergens anders als je dat leuker vindt). Hieronder twee afbeeldingen die je zou kunnen printen. 

               


Kick Change
Met hele leuke opdrachten en oefeningen hebben we de laatste weken gewerkt aan sociale vaardigheden bij Kick Change. Hoe kunnen we goed samenwerken zodat een opdracht goed uitgevoerd kan worden? Hoe geef ik mijn grenzen aan? Hoe ga ik met anderen om?
Dit heeft hele leerzame en mooie momenten opgeleverd. Wat fijn om te zien hoe iedereen hier in is gegroeid.                                                        WAT EEN TOPPERS!!
Een beeld zegt vast meer dan alleen maar woorden, dus neem maar snel een kijkje in ons fotoalbum. Klik maar op de foto hieronder.Gym

Op maandag, dinsdag, donderdag.
Na de herfstvakantie is er geen extra Kick Change les meer voor onze groep.


Schoolreisje

Ons schoolreisje naar de Spelerij. Een speeltuin waarin je zelf een karretje in beweging kunt zetten. Of zelf met een hijskraan grote blokken kunt verplaatsen. Of misschien wil je crossen op een soort skelters of glijden vanaf een hoge glijbaan. Het kan allemaal. Je weet gewoon niet waar je moet beginnen. De kinderen hebben genoten. En wat hebben we geluk gehad met het weer!
Een super fijne dag hebben we samen gehad. De kinderen zullen daarna wel lekker op de bank geploft of hun bed in gedoken zijn.

             


     

 

Contact

Speelleercentrum
De Wijde Wereld
Helmteken 24
5406 DK Uden
dewijdewereld@kiemuden.nl
Tel: 0413 245000
Routeplanner >

Agenda

09 juli -  Zomervakantie
Jaaragenda >

Foto

20180705_103507 20180705_095410
20180705_102726 20180705_095317
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links