Tijd en ruimte voor kinderen

Instroomgroep

Welkom op de pagina van de instroomgroep.
Wat zijn we in januari heerlijk gestart met een clubje van 10 kinderen. We genieten elke dag van Malin, Amber, Dex, Max, Imke, Liza, Evi, Jill, Fiene en Florijn. De afgelopen weken hebben we gewerkt met het thema 'Piraten'. We hebben veel geknutseld, rekenspelletjes gedaan met goudstukken, gesproken over die stoere piraten en natuurlijk spelen in het piratenschip. Ook hebben we veel liedjes gezongen en piratenversjes geleerd.

Na de Carnavalsvakantie komen er 5 kinderen bij. Wat vinden wij het fijn dat Silvijn, Sam, Lauren, Saar en Izzy bij ons in de klas komen.

Belangrijk:

- Op vrijdag gymmen wij in de gymzaal. Het is fijn als uw kind dan kleding aan heeft die hij/zij makkelijk aan en uit kan trekken.
- In de gang waar u 's ochtends binnenkomt is er een plank voor de instroomgroep. Hierop mogen de tasjes  met reservekleding.

Thema: "Ziekenhuis" april 2018

Deze week eindigt het thema: ziekenhuis. De leerlingen hebben tijdens wereldtijd en in de klas veel geleerd. Zo zijn de kinderen te weten gekomen waarom er botten in je lichaam zitten. Ook hebben ze veel vaardigheden geleerd: hoe geef je op een goede manier aan wanneer je iets niet leuk vindt, hoe zorgen we ervoor dat de klas netjes blijft en we hebben bijvoorbeeld geleerd om tien minuten geconcentreerd te werken. De kinderen hebben met verschillende materialen en technieken mooie kunstwerken gemaakt. De kinderen hebben daarbij nagedacht over kleurgebruik. Met verschillende technieken (bijv. stempelen) zijn mooie creaties ontstaan. De kinderen leren ook om te presenteren. Dit zal in het nieuwe thema nog meer aandacht krijgen.

      
    

Thema: "Ziekenhuis" maart 2018

        

Het tweede thema van de instroomgroep is inmiddels al enkele weken bezig. In de klas is een ziekenhuis en een apotheek. In het ziekenhuis spelen de kinderen de rol van patiënt of dokter na. In de apotheek "schrijven" kinderen recepten en worden pillen nauwkeurig nageteld. Ze leren met maateenheden om te gaan door de spuitjes te vullen met een "medicijn". De kinderen zijn verder bezig met meten en wegen. We oefenen woorden zoals: verband, thermometer, verbinden, stethoscoop, wond, balie enz. Het is mooi om te zien dat deze woorden gebruikt worden tijdens het spel. De kinderen hebben veel belangstelling voor letters: er worden borden gemaakt voor het ziekenhuis en de apotheek. Verder wordt er veel geknutseld. Er worden o.a. dokterstassen, ambulances en röntgenfoto's gemaakt. De tandarts is op bezoek geweest en ook zal de groep een bezoek brengen aan een verloskundigenpraktijk.

 

 

Dagplanning:

Hieronder vindt u een dagplanning van de instroomgroep.

08.30u 10.00u

09.00u–10.00u
10.00u–11.00u

11.00u–12.00u

12.00u–13.00u

13.00u-14.00u

14.00u–15.00u

15.00u–16.00u

16.00u–17.00u

Inloop kring

Werken fruit

Buitenspelen

Wereldtijd

Eten Eigen tijd

Kring │ werken

Wereldtijd

Fruit Buiten

Werken

de werkjes liggen klaar op de tafel.

 Eigen initiatief

 Tijdens het buitenspelen ontmoeten ze de kinderen uit andere groepen.

Juffrouw Anne en Juf Carola nemen de kinderen mee naar de Wereldtijd-ruimte


 

 Een leerkracht-gestuurde kringactiiviteit

 

 

Eigen initiatief

De juf/meester maakt een praatje met de kinderen.


in de kring bespreken we de dag/ de emoties worden opgehangen. Er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan... Wat leeft er bij de kinderen.

De leerlingen mogen zelf kiezen.

 

 De leerkracht kiest de werkjes voor de  leerlingen. (doelgericht/

procesgericht)

 Juffrouw Anne en Juf Carola nemen de kinderen mee naar de Wereldtijd-ruimte


 

De dag wordt afgesloten in de kring.
 

 

Contact

Speelleercentrum
De Wijde Wereld
Helmteken 24
5406 DK Uden
dewijdewereld@kiemuden.nl
Tel: 0413 245000
Routeplanner >

Agenda

09 juli -  Zomervakantie
Jaaragenda >

Foto

20180705_103507 20180705_095410
20180705_102726 20180705_095317
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links