Tijd en ruimte voor kinderen

Welkom op de website van groep 3! 

Maandag en dinsdag juf Jojanneke
Woensdag t/m vrijdag juf Simone
________________________________________________________________________________________________________________

30-03-18: PAASONTBIJT ________________________________________________________________________________________________________________

28-03-18: INFORMATIE SPONSORLOOP

Woensdag was Marianne Scheepers bij ons te gast. Dit jaar zal het geld wat wij ophalen met de sponsorloop naar kansarme kinderen in Peru gaan. Marianne gaat daar regelmatig naartoe en helpt de kinderen daar o.a. aan nieuwe schooluniformen, schoolspullen en nog veel meer! Wij waren er echt van onder de indruk, we gaan er voor!!!

________________________________________________________________________________________________________________

02-02-18: LETTERFEEST!

Hoeraaaaa! Wij kennen alle letters al! Knap he!? Dit mochten we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Vrijdag 2 februari hebben wij het letterfeest gevierd op school! Het was een super leuke dag. We begonnen met een speurtocht door de unit waarbij we op zoek moesten naar allerlei kaarten met letters erop en opdrachten. Dit was best moeilijk, maar het is ons allemaal gelukt! Daarna hebben we nog een mooie letterhoed gemaakt met heel veel letters natuurlijk! Tot slot kregen we nog een 'echt' letterdiploma en een klein presentje met letterkoekjes, mmmmmmm! De juffen zijn super trots op ons, wij gaan lekker zo door!

_______________________________________________________________________________________________________________

Thema: Piraten!

Het nieuwe thema is van start: Piraten! 

We maken schatkaarten en piratenbrieven in de schrijfhoek, we mogen blikgooien met punten in de rekenhoek en spelen in de Piratenhoek! 

Ook mogen we elkaar als piraat schminken, cool he!? Natuurlijk zijn we ook nog heel veel aan het lezen... Wist je dat wij alle letters al kennen!? Het gaat echt heel erg snel! We oefenen nu veel op tempo zodat we steeds sneller worden in lezen!
________________________________________________________________________________________________________________

Thema: Kerst!

Het is echt ongelofelijk hoe snel wij leren! We kunnen gewoon al boekjes lezen! Wij lezen iedere dag en kunnen zelfs al een stukje uit een boek voorlezen voor de klas! Knap he?! We hebben daar een speciale kerstmuts voor; de 'voorleeskerstmuts' Als je die muts op zet, kun je nóg beter lezen! Wij blijven voorlopig nog even oefenen!

De kerstsfeer is al volop aanwezig in groep 3! De kerstboomlichtjes staan gezellig aan en we kijken uit op een witte parkeerplaats, gezellig! We hebben samen de kerstboom versierd en wat een mooi resultaat! ;) Wij zijn er erg blij mee!

 

Thema: Sinterklaas!

Sinterklaas en zijn pieten waren vandaag bij ons op school! En we hebben ze van heel dicht bij mogen bewonderen! Super leuk! In de ochtend hebben we gezellig spelletjes gespeeld met alle groepen 3 en 4 door elkaar. We hebben ook een cadeautje gekregen voor de hele klas; rummikub junior! Die kunnen we lekker gaan spelen met z'n allen! Ook hebben we lekker pepernoten gesnoept en veel gezongen en gelachen! Het was een super leuke dag! Nu lekker gaan genieten van het weekend!

Het thema Sinterklaas leeft al helemaal in groep 3! Tijdens 4x wijzer wordt er op verschillende manieren aan het thema gewerkt. Sinterklaas verhaaltjes schrijven op de letterdoos, stoomboten, pietjes en kastelen knutselen, raamdecoratie schilderen, met pepernoten rekenen in de rekenhoek, mooie letters schrijven in de schrijfhoek, sinterklaas spelen in de woonhoek en nog veel meer leuke dingen! Op school kijken we iedere dag tijdens het fruit eten naar het Sinterklaas journaal, super gezellig! Ook krijgen we af en toe wat lekkers zoals pepernoten of een schuimpje tijdens het werken, jammie!

Vorige week zijn we met groep 3 naar het Sinterklaas kasteel in Helmond geweest, wat was dit gaaf! We hebben de slaapkamer van de pieten gezien, de pepernoten bakkerij, de speelgoedkamer en nog véél meer! We hebben enorm genoten. En wat waren wij blij met al die papa's en mama's die met ons mee wilden rijden naar Helmond, zonder deze hulp hadden we niet kunnen gaan. Nogmaals BEDANKT!

Maandag 13 november starten we met het thema 'Sinterklaas'. De kinderen van onze groep 3 zullen samen met de andere groepen 3 op 22 november een bezoek brengen aan het Kasteel van Sinterklaas.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boogie Woogie Piet

In groep 3 weten wij al heel veel van kunst! Wij weten namelijk al van alles over Piet Mondriaan! Eerst hebben we in de klas samen het boek van Keepvogel en Kijkvogel gelezen en daarna zijn we met de hele groep naar de Bibliotheek in Uden gegaan. We mochten daar in groepjes allemaal opdrachten maken aan de hand van de schilderijen van Piet Mondriaan. Best ingewikkeld maar ook wel heel interessant! Daarna mochten we onder begeleiding van een hele leuke dans juf dansen op de schilderijen van Piet Mondriaan, dit vonden we heel grappig! Het was een heel leuke maar bovenal leerzame dag! 

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Klaar voor de start? GO! 

Wij zijn dit jaar weer goed gestart! We maken grapjes, doen leuke dingen tijdens de wereldtijd maar moeten daarnaast ook hard werken in groep 3! Dit gaat super goed. We hebben al verschillende letters geleerd en kunnen zelfs al sommige woordjes lezen en schrijven! Knap he?! Naast al het harde werken spelen we natuurlijk ook nog lekker in de verschillende hoeken zoals de bouwhoek, de woonhoek en de schrijfhoek. In de wereldtijd doen we ook heel veel leuke dingen! Zo volgen we nu bijvoorbeeld verschillende muziek workshops van een 'echte' muziekmeester waarbij we o.a. met instrumenten muziek mogen maken, super tof! 

 

Waar zijn we op dit moment mee bezig?

Veilig leren lezen

 

Rekenen
Contact

Speelleercentrum
De Wijde Wereld
Helmteken 24
5406 DK Uden
dewijdewereld@kiemuden.nl
Tel: 0413 245000
Routeplanner >

Agenda

09 juli -  Zomervakantie
Jaaragenda >

Foto

20180705_103507 20180705_095410
20180705_102726 20180705_095317
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links