Tijd en ruimte voor kinderen

Concept

Scholen verschillen in de manier van werken en de wijze van omgaan met elkaar. We zien dat er een groeiende behoefte is aan één plek voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Er is een steeds groter wordende groep kinderen die gebruik maakt van de tussen- en buitenschoolse opvang.

Vanuit het motto spelen en leren met plezier, geven we vorm aan het dagarrangement waarin kinderen onderwijs, opvang, sport en cultuur geïntegreerd aangeboden krijgen.

Binnen het dagarrangement houden we rekening met het bioritme van kinderen. Momenten van leren, actie en ontspanning worden in een natuurlijk ritme afgewisseld.

Ook de tijden dat onderwijs gegeven wordt, zijn gebaseerd op dit ritme. Tussen de middag krijgen alle kinderen een lunch aangeboden en na de lunch is er tijd voor ontspanning of een rustige activiteit.

De basis om te komen tot spelen en leren, is dat een kind zich veilig voelt. Het is voor ons vanzelfsprekend dat we tijd en ruimte nemen voor de sociaal- en emotionele ontwikkeling van kinderen.

Op de Wijde Wereld streven we naar een goede kwaliteit van de instrumentele vaardigheden; taal, lezen en rekenen. We dagen kinderen uit, hun talenten en creativiteit te ontwikkelen.

De Wijde Wereld; een unieke locatie!

Het gebouw en de ligging van De Wijde Wereld, sluiten naadloos aan bij onze visie op spelen en leren.
Bij de uitgangspunten van De Wijde Wereld zijn we uitgegaan van 'tijd en ruimte voor kinderen'.

Het speelleercentrum staat aan de rand van de wijk met uitzicht op de natuur, daarnaast beschikken we over uitdagende ruimtes waar uiteenlopende activiteiten plaatsvinden.Naast de diverse binnenfaciliteiten beschikken we over een grote speelplaats waar kinderen op diverse manieren kunnen spelen. Op loopafstand van De Wijde Wereld ligt het sportpark, waar tal van sportvoorzieningen gesitueerd zijn, die we binnen ons arrangement opnemen.


De OnderwijsTijd is ook op de Wijde Wereld gratis!


Bij deelname aan de overige activiteiten binnen het dagarrangement rekenen wij een uurtarief.
Verder vragen we voor het fruit in de ochtend, de lunch tussen de middag en het tussendoortje in de namiddag. Maandelijks worden deze kosten in rekening gebracht.
Voor een overzicht van de tarieven klik hier

U kunt hiervoor kinderopvangtoeslag aanvragen met het aanvraag- en wijzigingsprogramma kinderopvangtoeslag. Vult u liever een papieren formulier in, dan kunt u dit aanvragen bij de belastingtelefoon.

Het landelijk registratienummer voor de BSO van De Wijde Wereld is: 142241696

Het landelijk registratienummer voor het KDV van de Wijde Wereld is: 203411353

Op http://www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken.

Contact

Speelleercentrum
De Wijde Wereld
Helmteken 24
5406 DK Uden
dewijdewereld@kiemuden.nl
Tel: 0413 245000
Routeplanner >

Agenda

19 februari -  Oudergesprekken
21 februari -  Oudergesprekken
01 maart -  Carnaval
04 maart -  Voorjaarsvakantie
21 maart -  Open ochtend
Jaaragenda >

Foto

IMG_3892 IMG_3886
IMG_3891 IMG_3879
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links