Tijd en ruimte voor kinderen

SLC De Wijde Wereld in het nieuws

Kick Change op De Wijde Wereld

Het Kick Change programma van Joost van Poorten hebben we geïntegreerd in het basisonderwijs.

Joost van Poorten is Mastertrainer Kick Change en oprichter van Future2030; een bedrijf voor training, advies en coaching. Tevens is Joost van Poorten trainer en eigenaar van Sportcentrum Yoshida Sports, wat is gevestigd in Uden .

 
In oktober 2015 is Joost aan de slag gegaan met zijn programma Kick Change op De Wijde Wereld.

Wat houdt Kick Change eigenlijk in?

In een allesomvattende methode krijg je, als deelnemer, met Kick Change meer inzicht en houvast in jezelf om uiteindelijk doormiddel van coaching en structuur meer sturing te geven aan je leven. Via het aanreiken van verschillende elementen - zoals het coachingsspel Life Twister - wordt de jeugd bewust van het feit dat zij zélf de regisseur van zijn of haar leven zijn. Met Kick Change worden technieken uit de oosterse gevechtskunst in combinatie met spelvormen toegepast om uiteindelijk in de beweging een samensmelting te laten ervaren van mentaal naar fysiek.

Met Kick Change ga je op ontdekkingstocht naar jezelf en zal je verbaast staan van je mogelijkheden. Deze training van Future 2030 heeft alles wat je nodig hebt voor een gelukkig en succesvol leven.
Met als motto ‘alles wat je nodig hebt zit in je’ en werkt doormiddel van de kracht van de eenvoud.

 

Hoe ziet Kick Change op De Wijde Wereld er uit?

Het Kick Change kernteam bestaat uit vier personen: Giel Chatrou, Neeltje Verbruggen, Denny van Wanrooij en Rob van den Hork. Deze docenten hebben de opleiding ‘docent Kick Change niveau BASIC’ gevolgd. Dit team is uitgebreid met de docenten: Karen Dortmans, Dennis Maasakkers, Karin Donkers, Mandy van de Loop en Janneke Tielen.

 

Er is door De Wijde Wereld gekozen om alle groepen te koppelen aan kerndoelen:

Groep 1-2: IK       Groep 3-4: De Ander       Groep 5-6: IK en De Ander          Groep 7-8 WIJ.

In de groepen werken we ook aan het bewust worden van verschillende emoties. Ook dit wordt per leerjaar uitgebouwd. We maken dan gebruik van Bobby en Binki. Zo heeft het werken met emoties en Kick Change in iedere groep hetzelfde gezicht. Deze zijn dan ook zichtbaar in de klassen.

 

In het programma wat gebruikt wordt van Kick Change wordt onderscheid gemaakt in onder- en bovenbouw.

Bij de onderbouw richten we ons spelenderwijs ONBEWUST op emoties en omgaan met elkaar op verschillende manieren.

Bij de bovenbouw gaan we uit van BEWUST handelen.

Bij deze groepen werken we in de basis met het spel Life Twister. Stap voor stap worden onderwerpen behandeld die van toepassing zijn in de groep. Deze worden vooraf kort besproken en uitgelegd om vervolgens ermee in de actie te gaan door te bewegen. Hierdoor komt er een bijzondere interactie los. Hoe mooi kan het zijn dat iedereen goed is zoals hij is en een unieke waarde heeft in dit leven. Vooral door te bewegen leren de deelnemers meer contact te maken met hun mogelijkheden en eigen kracht. Hierbij wordt spelenderwijs gebruik gemaakt van spelvormen en technieken uit de wereld van de Martial Arts.

                  

“Ontdek met Kick Change welke keuze het beste bij je past”.

 

 

 

Mocht u meer willen weten over Kick Change of Yoshida Sports kijk dan eens op de volgende websites: www.future2030.nl www.yoshidasports.nl

Contact

Speelleercentrum
De Wijde Wereld
Helmteken 24
5406 DK Uden
dewijdewereld@kiemuden.nl
Tel: 0413 245000
Routeplanner >

Agenda

19 februari -  Oudergesprekken
21 februari -  Oudergesprekken
01 maart -  Carnaval
04 maart -  Voorjaarsvakantie
21 maart -  Open ochtend
Jaaragenda >

Foto

IMG_3892 IMG_3886
IMG_3891 IMG_3879
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links