Tijd en ruimte voor kinderen

Dagarrangement

Op maandag, dinsdag en donderdag start het basisarrangement om 8.30 uur en eindigt om 17.00 uur.
Op woensdag en vrijdag start het basisarrangement om 8.30 uur en eindigt om 12.30 uur.
Naast regulier basisonderwijs worden er op de Wijde Wereld, allerlei andere activiteiten afwisselend aangeboden, waardoor er een balans is tussen in- en ontspanning.
In het onderwijsconcept van De Wijde Wereld onderscheiden we vijf verschillende activiteiten;
OnderwijsTijd, WereldTijd, EigenTijd, SportTijd en EtensTijd. Dit komt tot uitdrukking in het rooster waardoor er afwisseling is tussen de diverse activiteiten.

Voorbeeldrooster

EtensTijd

Tussen de middag krijgen de kinderen een gezonde lunch aangeboden. Deze (deels warme) lunch bevat de juiste hoeveelheid voedingsstoffen en vitamines. 
Deze maaltijd wordt bereid door ervaren koks.


OnderwijsTijd

De OnderwijsTijd is vanzelfsprekend te vergelijken met onderwijs op een reguliere basisschool. Het verschil is echter dat op De Wijde Wereld, onderwijs verspreid over de dag in blokken wordt aangeboden. Binnen de OnderwijsTijd gaan we uit van de principes van Meervoudige Intelligentie (Howard Gardner). Deze houden rekening met de verschillende manieren waarop kinderen kennis tot zich nemen. 


SportTijd

Binnen deze tijd worden dagelijks voor alle kinderen sportactiviteiten aangeboden. Deze kunnen plaatsvinden in de speel- of gymzaal, op ons eigen buitenterrein of op de sportvelden (in het sportpark). 


EigenTijd

Dit is de tijd waarin we geen ‘actie’ van de kinderen verwachten en ze daartoe ook niet zullen oproepen. Deze tijd mogen de kinderen naar eigen inzicht invullen. Sommigen zullen dit actief doen, anderen zullen hierin rust opzoeken of combinaties hiervan. Hierbij valt te denken aan: een boek lezen, buiten spelen, knutselen, een spelletje doen of even lekker liggen op de bank. 

 

WereldTijd

Dit is de tijd waarin de kinderen met tal van activiteiten aan de slag kunnen gaan. Hierin speelt de eigen keuze van het kind een grote rol en proberen we maximaal tegemoet te komen aan hun talenten en behoeften. Er is een breed scala aan activiteiten mogelijk; van buiten- tot binnenspelen, van vrij spelen tot het volgen van een cursus, van individueel- tot groepsspel etc. 

 

Contact

SLC De Wijde Wereld
Helmteken 24
5406 DK Uden
dewijdewereld@kiemuden.nl
Tel: 0413 245000
Routeplanner >

Agenda

No events to display.
Jaaragenda >

Foto

IMG_3892 IMG_3886
IMG_3891 IMG_3879
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links